A szerkesztők

A könyv nemzetközi kezdeményezésre, nemzetközi csoport szerkesztése alatt készül. Összesen 16 író, 2 szerkesztő, 8 fordító és számtalan fényképész, tördelő és további munkatársak veszek részt a könyv elkészültében. Közülük tizenketten a WTCC egykori vagy jelenlegi versenyzői.

A szerkesztőcsapat pedig (betűrendben):

Pietro Casillo – Szív és lélek

pietroOlasz, ennek ellenére több nyelven kiválóan beszél és évek óta angolul publikál a Touring Car Times hasábjain. Volt sajtósa a Proteamnek, szervezője az olasz Chevrolet Cruze kupának, írt a Stop&Go TV weboldalára. Édesapja többszörös bajnok az olasz túraautózás különböző sorozataiban, ő maga tesztelt már Citroënt és több beugró kategóriás versenyen is vett részt, többek között Chevrolet-vel. Lendületét és szűnni nem akaró lelkesedését azonban csak részben köszönheti a benzingőzös családi háttérnek: egy olasz szív dobog benne, végtelen szerelemmel az autóversenyzésért.

Magyar Szilvia – A jolly joker

énautóvalAmióta iskolába jár, ír: mindegy mit. Eddig két regény, egy díjnyertes novellákból válogatott novelláskötet és tudományos cikkek is kerültek ki kezei közül. 2004-ben végzett újságíró szakon, publikált jégkorongról, labdarúgásról, de legtöbbet autósportról. Dolgozott az Autósport és Formula magazinnak, a Formula.hu-nak, a Motorsportálnak és az A5-nek, valamint Félix Porteiro sajtósaként is. Jelenleg szabadúszóként szerkeszti a Motorzaj.hu weboldalt. 2009-ben az ELTE finn-magyar szakán végzett, finn szakdolgozatában a finnországi autó- és motorsport történetét és társadalmi hatásait vizsgálta. A WTCC-t a kezdetektől figyelemmel követi, ám amikor 2008-ban meghívást kapott Alex Zanarditól a monzai versenyhétvégére, akkor végleg eldőlt: soha többet nem akart már F-1-es újságíró lenni, csakis WTCC-s! Jelen könyvben inkább szervező munkája révén tűnik ki, de a fiúknak is besegít írni egy kicsit – mondhatni: jolly joker.

Follow us on

Minden vélemény számít!